Det finnes noen fotballspillere som alle har hørt om, uansett hvor interessert i fotball man måtte være. Et av disse navnene er definitivt Cristiano Ronaldo. Portugiseren som kommer fra øye Madeira i Atlanterhavet ble først oppdaget av- og henter til Manchester United under Sir Alex Ferguson. Her spilte han seg inn i hjertene til alle fotballelskere verden over før han ble solgt til den spanske klubben Real Madrid, hvor han fortsetter å herje. Han har blitt kåret til verdens beste fotballspiller flere ganger.

Man han er også en stor velgjører utenfor fotballbanen. Siden han vokste opp i fattigdom har han bestemt seg for å bruke store deler av formuen sin på veldedighet. Blant annet er han kjent for å ha betalt hele kreftbehandlingen til en liten gutt fra en familie som ikke hadde råd til behandling. Dessverre var ikke behandlingen vellykket. Han har også donert bort veldig store summer til gjenoppbyggingen av Aceh, en provins som ble helt ødelagt av jordskjelvet i 2004.

Mange vil stemple Ronaldo som arrogant og selvopptatt på fotballbanen, men når alt kommer til alt så er det mange mennesker som har fått forbedret livene sine på grunn av bidrag fra portugiseren, som er en stor velgjører ved siden av å være fotballspiller.